Mortar Board-01

9 SEMESTER

Achievement-01

ACCREDITED BY MQA

money 2-01

PTPTN DISEDIAKAN

Mortar Board-01

9 SEMESTER

Achievement-01

ACCREDITED BY MQA

money 2-01

PTPTN DISEDIAKAN

MATLAMAT PROGRAM

Program ini menyediakan pelajar untuk peluang perniagaan, operasi, pengurusan dan pemasaran dengan menyediakan kerja kursus yang sengit yang menggabungkan kedua-dua pengalaman pembelajaran teori dan praktikal. Pelajar akan menguasai kemahiran yang boleh dipercayai yang diperlukan untuk meneruskan kerjaya pengurusan dalam industri hotel dan restoran.

KELAYAKAN KEMASUKAN

Pemohon perlu memenuhi syarat-syarat berikut:

Lulus Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) sekurang-kurangnya Gred C (GP 2.00) dalam dua (2) subjek, atau yang setaraf dengannya

Lulus dalam STAM dengan gred minimum Jayyid atau yang setaraf dengannya

Matrikulasi/Asasi dengan sekurang-kurangnya PNGK 2.00 atau yang setaraf dengannya

Diploma (Tahap 4, MQF) dengan sekurang-kurangnya PNGK 2.00 atau yang setaraf dengannya

Pelajar antarabangsa dikehendaki mencapai skor minimum 5.0 dalam IELTS OR / Malaysian University English Test (MUET) dengan Band 3 ATAU yang setaraf dengannya

KELAYAKAN KEMASUKAN

Pemohon perlu memenuhi syarat-syarat berikut:

Lulus Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) sekurang-kurangnya Gred C (GP 2.00) dalam dua (2) subjek, atau yang setaraf dengannya

Lulus dalam STAM dengan gred minimum Jayyid atau yang setaraf dengannya

Matrikulasi/Asasi dengan sekurang-kurangnya PNGK 2.00 atau yang setaraf dengannya

Diploma (Tahap 4, MQF) dengan sekurang-kurangnya PNGK 2.00 atau yang setaraf dengannya

Pelajar antarabangsa dikehendaki mencapai skor minimum 5.0 dalam IELTS OR / Malaysian University English Test (MUET) dengan Band 3 ATAU yang setaraf dengannya

MODUL PROGRAM

SEMESTER 1

  • Introduction to Hospitality & Tourism Industry
  • Intermediate Academic Reading and Writing
  • Critical and Creative Thinking
  • TITAS (Malaysian)/Bahasa Melayu Komunikasi 2 (International)
  • Introduction to Information Technology
  • Hubungan Etnik (Malaysian)

SEMESTER 2

  • Business Communication Skills
  • Food Sanitisation
  • Housekeeping Operations & Management
  • Principle of Management
  • Food and Beverage Management
  • Effective Communication Skills/Bahasa Kebangsaan A

SEMESTER 3

  • Technical Writing
  • Operational Analysis for Room Division
  • Entrepreneurship
  • Hospitality Crisis Management
  • Creative Problem Solving
  • Financial Accounting

SEMESTER 4

  • Catering Service Management
  • Hospitality Service Marketing
  • Leadership and Team Dynamics
  • Social & Human Skills Project
  • Club Management

SEMESTER 5

  • Research Methodology
  • Managing Human Resource
  • History and Culture of Food
  • Supervisions in Hospitality Industry
  • Quantity Food Management

SEMESTER 6

  • Organisational Behaviour
  • Management Accounting
  • Legal Aspect in Hospitality Industry
  • Event Management
  • Service Operation Management

SEMESTER 7

  • Personal Development
  • Hotel and Restaurant Franchising
  • Design and Layout of Foodservice Facilities

SEMESTER 8

  • Project Paper

SEMESTER 9

  • Practicum

PROSPEK KERJAYA

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perhotelan (Kepujian) akan memberi anda peluang kerjaya di mana-mana bahagian dunia. Kerjaya yang menarik, sambil menuntut kerja keras, menawarkan gaji yang menarik dan prospek kemajuan kerjaya yang cemerlang. Terdapat juga peluang yang luas untuk memperbaiki diri kerana anda akan dapat mengembara, bertemu orang ramai dan mendapat pendedahan antarabangsa. Dengan pengurusan hotel dan kemahiran yang berkaitan, anda boleh memilih daripada pelbagai jenis kerjaya di pelbagai peringkat pengurusan, penyeliaan dan operasi dalam industri perhotelan, perkhidmatan dan makanan dan minuman.

  • Pengurus Rumah Eksekutif
  • Pengurus Pejabat Depan
  • Pengurus Restoran
  • Eksekutif Jualan
  • dan banyak lagi.

PROSPEK KERJAYA

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perhotelan (Kepujian) akan memberi anda peluang kerjaya di mana-mana bahagian dunia. Kerjaya yang menarik, sambil menuntut kerja keras, menawarkan gaji yang menarik dan prospek kemajuan kerjaya yang cemerlang. Terdapat juga peluang yang luas untuk memperbaiki diri kerana anda akan dapat mengembara, bertemu orang ramai dan mendapat pendedahan antarabangsa. Dengan pengurusan hotel dan kemahiran yang berkaitan, anda boleh memilih daripada pelbagai jenis kerjaya di pelbagai peringkat pengurusan, penyeliaan dan operasi dalam industri perhotelan, perkhidmatan dan makanan dan minuman.

  • Pengurus Rumah Eksekutif
  • Pengurus Pejabat Depan
  • Pengurus Restoran
  • Eksekutif Jualan
  • dan banyak lagi.

BORANG PERMOHONAN








    Bachelor Of Science (Hons) In Hotel & Restaurant Management | KLMUC